Hvornår Er 2CV Fra? Så Længe Levede Bilen

Pixabay -

Den første 2CV rullede på gaden i 1948, da Citroën sendte den sidenhen klassiske og simple personbil på vejen. Citroën 2CV fortsat med at blive produceret helt frem til 1990, så du kan støde på en Citroën 2CV fra et af de 43 produktionsår, hvor 2CV'en blev produceret.

De fleste tilbageværende 2CV'ere er i dag fra 1980'erne, hvor du kan finde dem til en pris på mellem 30.000 kr. og 90.000 kr. alt efter deres stand.

2CV'en kKunne være syv år ældre

2CV'en kunne dog have været to år ældre, da André Citroën allerede tilbage i 1935 havde planer om at lave en lille bil, der var målrettet de franske bønder. Her var bilen tiltænkt som en erstatning eller et alternativ til en hestevogn.

Selve produktionen af bilen trak dog ud af flere årsager. I 1935 døde André Citroën nemlig, hvorefter fabrikken blev overtaget af Michelin. Manden bag 2CV'en blev i stedet Pierre Boulanger.

Bilen nåede dog først ud i 1948, da Anden Verdenskrig (1939-1945 i Europa) satte en stor stopper for en lang række ting. Da bilen tre år efter kom på gaden, var den endnu mere oplagt for mange mennesker, der i efterkrigstiden havde brug for en billig bil.

Navnet, 2CV, stammer fra det franske ord for to hestekræfter - deux chevaux-vapeur, så der blev i tidernes morgen lavet sjov med, at 2CV'en var en erstatning for hestevogne med to heste. Det er der nok noget om, men navnet skyldes også, at det satte 2CV'en i en lavere beskatningsklasse, for 2CV'en havde nemlig ni hestekræfter.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af moderne elektronik, som fx en moderne variation af en traditionel grammofon afspiller til dine gamle plader.


Entusiater, der har en kæmpe interesse for Citroën, herunder 2cv, skal du ikke lede længe efter i Danmark.Ligesom så mange andre er der selv…
Read More
Mange kan nok forbinde en presset citron med det, det rent faktisk er - En citron der bliver presset og der kommer saft ud. Der er en bil, d…
Read More
Engang blev der produceret tusindvis af Citroën HY-er, men i dag er der kun få tilbage. De er til gengæld utrolig velholdte, og kørende…
Read More