Hvad Er En Presset Citron?

Pixabay, Paul_n -

Mange kan nok forbinde en presset citron med det, det rent faktisk er - En citron der bliver presset og der kommer saft ud. Der er en bil, der har været så heldig at få det kælenavn; nemlig Citroën 2cv.

Citroën 2cv er en personbil, der ikke længere bliver produceret. Modellen bliver solgt fra 1948 til 1990, men produktionen bliver nedlagt, da der kommer nye regler for katalysatorer og udstødningsgasser.

2cv'ern er kendt for dens karakteristiske form og sit enkle udseende, samt din meget begrænsede motorkraft. Den helt store model af bilen har kun 29 hestekræfter og en tophastighed på 115 km/t. Prøver vi at sammeligne med en Citroën C1 fra dagens Danmark, har denne bil 72 hestekræfter og har en tophastighed på 160 km/t. C1'ern er den mindste af de nye modeller, hvor de førnævnte tal for 2cv'ern var for den stærkeste model for sin tid.

Bilen kommer på tegnebrættet af Pierre Boulanger, fordi han vil bygge en økonomisk bil til den franske bonde, hvor han/hun kan have en passager og nogle varer med på vej hjem eller tilbage fra marken, samt når der er gudstjeneste i kirken. Derfor skal der også være plads og højde nok til, at man kan sidde med en høj hat i bilen.

Konstruktøren bag bilen er André Lefébvre.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet denne tekst. Perlen Odense forhandler blandt andet armbånd. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne tekst ikke lade sig gøre.


Entusiater, der har en kæmpe interesse for Citroën, herunder 2cv, skal du ikke lede længe efter i Danmark.Ligesom så mange andre er der selv…
Read More
Engang blev der produceret tusindvis af Citroën HY-er, men i dag er der kun få tilbage. De er til gengæld utrolig velholdte, og kørende…
Read More
Citroën 2cv er en personbil, der ikke længere bliver produceret. Modellen bliver solgt fra 1948 til 1990, men produktionen bliver nedlagt, d…
Read More