Hvorfor Er En 2CV Speciel? Kend Den Legendariske Bil

Pixabay -

Gemmen bilhistorien har der været få lige så karismatiske biler som en Citroën 2CV, men hvorfor er en 2CV speciel? Det er blandt andet bilens udformning og simple konstruktion, der har været med til at gøre en 2CV speciel.

2CV'en var oprindeligt tiltænkt som et alternativ til hestevogne til de franske landmænd, så den blev bygget billig og simpel, så den var kunne give mange mennesker en mulighed for at få en billig bil.

Ikonisk design og særlig målgruppen

Designet på en 2CV er bare noget for sig selv. Du finder ikke ret mange andre biler, der har lige så karismatisk et design, som en 2CV har det. De mange kurver og den halvrunde form gør, at 2CV'en lignede en overskåret citron. Tilføj dertil taget, der kunne rulles af og ja, så har du opskriften på en karismatisk bil.

Dens billige konstruktion gjorde samtidig 2CV'en til en bil, der i den grad var målrettet unge mennesker. For mange studerende i 1960'erne og 1970'erne blev den derfor det oplagte transportmiddel, når man ønskede den fleksibilitet, komfort og frihed, som en bil giver en kontra cykler eller offentlig transport.

Med næsten fire millioner solgte 2CV'ere over de 42 år, som 2CV'en blev produceret i, var den derfor på markedet for flere generationer, hvor den altid var en billig mulighed for at have en bil.

For mange har en 2CV derfor en helt speciel betydning, da den har spillet en central rolle i en del af deres liv, hvor der var frihed, udfoldelse og en lang række stærke oplevelser og minder, der altid relateres til bilen og dens særlige design.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten.dk for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik på deres store webshop, som indeholder alt lige fra bluetooth headsets til gamer udstyr eller måske et nyt segboard til ungerne.


Engang blev der produceret tusindvis af Citroën HY-er, men i dag er der kun få tilbage. De er til gengæld utrolig velholdte, og kørende…
Read More
Citroën 2cv er en personbil, der ikke længere bliver produceret. Modellen bliver solgt fra 1948 til 1990, men produktionen bliver nedlagt, d…
Read More
Citroën 2CV, der på fransk udtales Deux Chevaux (Som betyder to heste) er en sand klassiker inden for den franske bilhistorie, der var i pro…
Read More