Hvad Koster En 2CV?

Pixabay -

Hvad koster en 2CV? Det korte svar på det spørgsmål er: Sandsynligvis lige så meget eller mere, end hvad den kostede som ny. Prisen på en 2CV afhænger dog af, hvilken stand veteranbilen er i, når du skal købe eller sælge en 2CV.

2CV er i dag det, som man kalder for en veteranbil. En veteranbil er nemlig over 30 år gammel. Citroën producerede den sidste 2CV i 1990, så du finder kun 2CV'ere, der er ældre end 30 år.

Det koster en 2CV

Når det er sagt, så afhænger stand, antallet af originale dele og selvfølgelig kilometerantallet prisen, når du skal se, hvad en 2CV koster.

De billigste udgaver af 2CV'er koster omkring 5.000 kr. Du er her omkring skrotprisen, så du skal ikke forvente en køreklar 2CV til den pris. Her skal du enten tænke i retning af renoveringsprojekt eller reservedele.

Har du derimod en 2CV i rigtig god stand, så kan din 2CV sagtens koste mellem 60.000 kr. og 90.000 kr. Holdt op imod salgsprisen på en 2CV, der i midten af 1980'erne kostede omkring 57.000 kr., så holder en velholdt 2CV rigtig god værdi.

2CV'ens simple konstruktion gør, at du, hvis du har flair for at renovere biler, sagtens kan gøre en god forretning ved selv at sætte en brugt 2CV i stand. Udfordringen er nok her, at det kan være besværligt at finde de oprindelige dele til 2CV'en.

Antallet af 2CV'ere falder selvfølgelig med tiden. Fra 1948 til 1990 producerede Citroën op mod 3,8 millioner 2CV'ere. Nogle anvendes stadig den dag i dag, men 2CV'en er dog mest af alt et samleobjekt i dag, da dens konstruktion i dag langt fra matcher samfundets krav til både komfort og sikkerhed.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik som fx kabler eller sjove gadgets som en segboard gokart på deres store webshop.


Entusiater, der har en kæmpe interesse for Citroën, herunder 2cv, skal du ikke lede længe efter i Danmark.Ligesom så mange andre er der selv…
Read More
Mange kan nok forbinde en presset citron med det, det rent faktisk er - En citron der bliver presset og der kommer saft ud. Der er en bil, d…
Read More
Engang blev der produceret tusindvis af Citroën HY-er, men i dag er der kun få tilbage. De er til gengæld utrolig velholdte, og kørende…
Read More