Hvad Er En Studenterjaguar?

Pixabay -

Nej, det er skam ikke Jaguar, der har udgivet en budgetvenlig bil rettet mod studerende. En studenterjaguar er et kælenavn for en Citroën 2CV og ikke en ny Jaguar-bil.

Kælenavnet stammer fra 1960'erne og 1970'erne, hvor 2CV'en var en populær bil blandt især unge studerende, da den var billig og nem at lave, så den ikke havde store udgifter forbundet med vedligeholdelse. Det gjorde den ideel for unge, der ønskede en bil og ikke havde mange penge.

2CV - En bil med mange kælenavne

Udover studenterjaguaren havde 2CV'en mange kælenavne. Fælles for dem er, at de sjældent hylder bilen. De mange kælenavne har alle referencer til bilens enkelthed eller prisklasse.

Udover studenterjaguar blev 2CV'en også kaldt for:

  • Studentercontainer
  • Gyngehest
  • Christiania-kampvogn
  • Rullekrave
  • Presset citron
  • Pædagogjaguar
  • Fransk sadindåse
  • Hippie-container

De mange kælenavne giver også hurtigt et indtryk af, at 2CV'en var en bil til dem, der ønskede en billig bil, som ofte skulle være et alternativ til cyklen eller offentlig transport.

Bilens simple produktion gjorde, at den var nem at holde kørende, samt at mange selv kunne udføre de nødvendige reparationer, skulle det blive nødvendigt. Derfor var den ideel for personer med lav indkomst, som ønskede sig en nem og billig bil.

Det var næsten også samme tanke, som lå bag produktionen af 2CV i 1948. Her var bilen dog tiltænkt som et alternativ til hestevognen hos de franske landmænd.

Selvom mange har grint og moret sig på 2CV'ens bekostning, så solgte bilen næsten fire millioner eksemplarer i løbet af de 42 år, som den blev produceret i.

2CV'en er i dag en veteranbil, der ofte kan sælges til samme beløb i dag, som den kostede som ny, da den kom på markedet i de respektive år.

Vi takker for støtten

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for den støtte de har ydet til vores indlæg. Find et kæmpe udvalg af smart elektronik, heriblandt alt lige fra computer og gamer udstyr til smarte gadgets som fx et segboard - se here udvalget her: https://www.avxperten.dk/segboard/.


Citroën 2cv er en personbil, der ikke længere bliver produceret. Modellen bliver solgt fra 1948 til 1990, men produktionen bliver nedlagt, d…
Read More
Citroën 2CV, der på fransk udtales Deux Chevaux (Som betyder to heste) er en sand klassiker inden for den franske bilhistorie, der var i pro…
Read More
Gemmen bilhistorien har der været få lige så karismatiske biler som en Citroën 2CV, men hvorfor er en 2CV speciel? Det er blandt andet bilen…
Read More