Hvad Er En 2CV Værd?

Pixabay -

Citroën lavede i tidernes morgen 2CV'en som en simpel og billig bil, der skulle give de franske bønder et alternativ til hestevognen. I forhold til nyprisen holder de resterende 2CV'ere faktisk en ganske god salgspris.

I dag koster en 2CV mellem 30.000 kr. og 90.000 kr. alt efter, hvilken stand den er i. Som en kontrast dertil så kostede en ny 2CV 6 i 1987 omkring 57.000 kr. i nypris. Så en 2CV holder ganske god værdi.

Sådan vurderer du værdien af din 2CV

Når du skal se på, hvad en 2CV er værd, så er der en lang række faktorer, som du skal se på. Der er nemlig flere ting, der spiller ind i forhold til, hvad din 2CV er værd.

Det der påvirker værdien af din 2CV, er:

  • Andelen af originale ting
  • Den overordnede stand
  • Antal kørte km
  • Rust
  • Slitage 
  • Udgaven (standard eller særudgaver)
  • Årgang (hvornår er den sendt på markedet)
  • Efterspørgsel efter den konkrete model

Der er en klar tendens til, at de dyreste 2CV'ere er dem, der er ældst. Allene det at 2CV'en udgik af produktion i 1990, gør, at den er en veteranbil. 

Du kan godt komme op og ramme en pris mellem 80.000 kr. og 100.000 kr., hvis din 2CV er fra 1960'erne eller 1970'erne, mens prisen typisk falder, jo længere op man kommer mod de sidste årgange.

De yngste årgange kan dog ramme en værdi på omkring de samme beløb, hvis standen er rigtig god. Du kan dermed stå til at få en fortjeneste på næsten 80% på din 2CV, hvis du købte den i midten af 1980'erne og lod den stå godt gemt.

Vi takker avXperten for støtten

Til sidst vil vi hurtigt sige tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af alverdens teknologi og smart tilbehør som gamer stole til dit computer-setup på avXpertens store webshop.


Entusiater, der har en kæmpe interesse for Citroën, herunder 2cv, skal du ikke lede længe efter i Danmark.Ligesom så mange andre er der selv…
Read More
Mange kan nok forbinde en presset citron med det, det rent faktisk er - En citron der bliver presset og der kommer saft ud. Der er en bil, d…
Read More
Engang blev der produceret tusindvis af Citroën HY-er, men i dag er der kun få tilbage. De er til gengæld utrolig velholdte, og kørende…
Read More