Citroen 2CV: Historien Kort Fortalt

Pixabay -

Citroën 2CV, der på fransk udtales Deux Chevaux (Som betyder to heste) er en sand klassiker inden for den franske bilhistorie, der var i produktion i uroligt mange år. Den blev første gang produceret helt tilbage i 1948, og stoppede først i 1990, hvor den i bund og grund kun stoppede fordi der kom nye og skærpede krav til katalysatoren og udstødningsgassen.

Selvom den i løbet af de 42 års produktion blev ændret en smule på det ydre og indre, så beholdte den hele tiden det meget karakteristiske ydre form, hvor de bløde former og enkeltheden var i højsædet.

Den var herudover også kendt for, at have en ualmindelig sløj motor. Købte man den mest kraftige model, så fik man kun 29 hestekræfter at lege med, og en meget beskeden tophastighed på 115 kilometer i timen.

Selvom bilen ikke var nogen luksusbil på nogen måde, og bestemt heller ikke en racer, så var den meget populær, da den var pålidelig, billig og en rigtig god bil til alle, der blot skulle fra A til B uden så meget bøvl. Den var også meget populær blandt landmænd, da den var yderst terræn dygtig.

Den fik en masse sjove øgenavne, heriblandt gyngehest, presset citron, studenterjaguer, pædagogjaguar og fransk sardindåse.


Entusiater, der har en kæmpe interesse for Citroën, herunder 2cv, skal du ikke lede længe efter i Danmark.Ligesom så mange andre er der selv…
Read More
Mange kan nok forbinde en presset citron med det, det rent faktisk er - En citron der bliver presset og der kommer saft ud. Der er en bil, d…
Read More
Engang blev der produceret tusindvis af Citroën HY-er, men i dag er der kun få tilbage. De er til gengæld utrolig velholdte, og kørende…
Read More