Citroen 2CV: Historien Kort Fortalt

Pixabay -

Citroën 2CV, der på fransk udtales Deux Chevaux (Som betyder to heste) er en sand klassiker inden for den franske bilhistorie, der var i produktion i uroligt mange år. Den blev første gang produceret helt tilbage i 1948, og stoppede først i 1990, hvor den i bund og grund kun stoppede fordi der kom nye og skærpede krav til katalysatoren og udstødningsgassen.

Selvom den i løbet af de 42 års produktion blev ændret en smule på det ydre og indre, så beholdte den hele tiden det meget karakteristiske ydre form, hvor de bløde former og enkeltheden var i højsædet.

Den var herudover også kendt for, at have en ualmindelig sløj motor. Købte man den mest kraftige model, så fik man kun 29 hestekræfter at lege med, og en meget beskeden tophastighed på 115 kilometer i timen.

Selvom bilen ikke var nogen luksusbil på nogen måde, og bestemt heller ikke en racer, så var den meget populær, da den var pålidelig, billig og en rigtig god bil til alle, der blot skulle fra A til B uden så meget bøvl. Den var også meget populær blandt landmænd, da den var yderst terræn dygtig.

Den fik en masse sjove øgenavne, heriblandt gyngehest, presset citron, studenterjaguer, pædagogjaguar og fransk sardindåse.

OBS: denne tekst er bragt i samarbejde med Moodings. Hvor du finder et stort sortiment med Menu. Dette gælder denne tekst - tak for dette.


Citroën 2cv er en personbil, der ikke længere bliver produceret. Modellen bliver solgt fra 1948 til 1990, men produktionen bliver nedlagt, d…
Read More
Nej, det er skam ikke Jaguar, der har udgivet en budgetvenlig bil rettet mod studerende. En studenterjaguar er et kælenavn for en Citroën 2C…
Read More
Gemmen bilhistorien har der været få lige så karismatiske biler som en Citroën 2CV, men hvorfor er en 2CV speciel? Det er blandt andet bilen…
Read More